15. BDNIC 22 – ensimmäinen haaste

Ensimmäisessä haasteessa tuomaristolle piti lähettää tanssivideo, josta näkyi tanssijan lähtötilanne. Tanssi sai olla itsevalitsemaan musiikkiin, improvisoitua tai se sai olla oma tai jonkun muun koreografia, kunhan sen kertoisi videon briiffissä. Videoon piti valita esiintymisasu, joka sopisi musiikin tyyliin ja ajatella, että kamera on sinun yleisösi. Video sai olla max 3minuuttia pitkä.


Päätin valmistautua hyvin haasteeseen ja valitsin kevään aikana tekemäni fuusiotanssin koreografian. Tämä koreografia oli syntynyt, kun pohdin, kuinka hyvälle vapautuminen sisäisistä kahleista tuntuu. Eräs oppilaani oli toivonut tribaltyylistä koreografiaa opeteltavaksi, joten liitin tribaltanssin elementtejä tähän tanssiin. Ajattelin, että kappaleen pituus oli just passeli, kun se oli hieman alle 3 minuuttia pitkä.


Harjoittelin kyseistä tanssia intensiivisesti viikon, ja kuvasin edistymistä videolle ja analysoin videot. Testasin muutamia eri asukokonaisuuksia ennen kuin löysin mielestäni parhaan. Sain valmiiksi videon, johon olin itse tyytyväinen päivää ennen deadlinea. Kun olin lähettämässä videota, päätin vielä käydä tarkastamassa ohjeet videon lähetykseen. Samalla silmiini osui facebook-keskustelu, jossa oli tarkennettu ohjeita, millaista musiikkia sai käyttää. Päivitetyssä ohjeistuksessa kerrottiin mm., ettei tribal genre kuulu kisaan. Sittenpä meinasi iskeä paniikki ja migreeni. En uskaltanut ottaa riskiä, että minut diskataan kisasta heti aluksi, koska tanssi oli liian rajalla hyväksyttäväksi. Ei kun vaan kaikki alusta.

Päätin, että muuttuneen aikataulun takia, menen sieltä mistä aita on matalin, vaikkei se kuulunut alkuperäiseen tarkoitukseen. Valitsin koreografiapohjaksi aikaisemman syksyn oppilaskoreografian Salatin El Tarab Orchestran version Ya Ah Zein-klassikosta. Koska alkuperäisen koreografian tanssimisesta oli jo tovi, en muistanut ihan kunnolla koko tanssia. Lisäksi se oli valmisteltu perus-keskitasolle, joten siinä oli paljon toistoja. No, ei kun vaan pakkelit naamaan, ja aloin kertaamaan tanssia. Nopeasti huomasin, että kuvaustila ja toistuvat liikkuvat sarjat aiheuttivat ongelman, ja tilassa liikkuminen oli vaikeaa muuten kuin sivusuunnassa. Tanssitilan harjakatto kutistaa tilaa yllättävän paljon ja käsien pito ylhäällä on haasteellista. Aikataulun takia en enää pystynyt vaihtamaan kuvaustilaa vaan näillä mentiin. En itse ollut tyytyväinen videoon, mutta aikataulun mukaan oli mentävä. Homma pakettiin ja lähetys Yasmina of Cairolle.

Valitsin videoon puvuksi mustakultaisen estradiasun, jossa oli golden era henkeä ja se sopi minusta tanssin tyyliin. Onneksi myös arvioitsijat tykkäsivät myös pukuvalinnastani. Olikin iloinen yllätys, kun sain videosta positiivista ja rakentavaa palautetta vaikken itse ollut siihen tyytyväinen. Tässä haasteessa palaute tuli kahdelta tuomarilta, Yasmina of Cairolta ja Dorte Evelyniltä (Ishtar dance). Odotuksieni mukaisesti palautetta tuli tilan käytöstä mm. että liikkuminen tilassa oli hieman ennalta-arvattavaa. Sain myös palautetta käsien käytöstä, kuten vähän odottelinkin. Palautteessa oli myös mainittu, että olisi ollut hyvä huomioida kameraa enemmän yleisönä. Tässä minulla oli ollut eri ajatus, koska olin ajatellut, että koko kuvausseinä kameran takana olisi yleisöni ja kamera vain yksi heistä. Ei ihme, jos heidän näkökulmasta katseeni näytti horteilevan ties missä. Esimerkiksi eräs asia, mihin en ole itse osannut kiinnittää huomioita, oli pään ja leuan asento. Lisäksi sain heiltä vinkkejä ylävartalon käyttöön. Kokonaisuutena oli mahtavaa saada niin tarkkanäköistä ja rakentavaa palautetta, kun heiltä sain. Palaute antoi työkaluja omaan harjoitteluun, ja se oli just sitä mitä olin tästä haasteesta hakemassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s