9. Lantiohuivi

Voiko lantiohuiveja olla liikaa? Jos minulta kysytään, ehdottomasti ei voi olla. Jos kysytään muulta perheeltä, vastaus on epäilemättä kyllä. Sen arvoa ei kannata aliarvioida. Tuo pieni esine on suuri fiiliksen luoja itämaisen tanssin tunnilla ja puvun viimeistelijä esiintymään mennessä.  Sen lisäksi, että lantiohuivit/vyöt näyttävät kauniilta, niillä on myös muukin tarkoitus. Lantiohuivi antaa painon tunteen lantiolle, joka auttaa hahmottamaan kehoa. Se muistuttaa perusasennon ylläpidosta, lantion ja alavatsan lihaksien käytöstä ja auttaa kehon isolaatioiden harjoittelussa ja tuo lantion liikkeitä esiin tanssiessa. Se kuvastaa myös omistajaansa, sen hetkistä fiilistä ja mielekästä värimaailmaa. Kaikki nämä ovat huomion arvoisia asioita itämaisessa tanssissa.

Vaikka lantiohuivilla on tärkeä osa itämaisen tanssin harrastamisessa, ei sen tarvitse olla kallis tai just tietynlainen. Harrastuksen alussa ja muutenkin halutessasi, tanssitunneille käy aivan yhtä hyvin kaulaliina, kangaspala tai huivi mikä löytyy kotoa valmiina. Toki kannattaa testata, että valitsemasi huivi pysyy lantiolla ja on sopivan kokoinen. Se ei ole maailmanloppu, jos huivi tippuu lattialle tunnin aikana, tärkeintä on vain, ettet kompastu siihen. Jos huivi tippuu kesken tunnin lattialle, sitä ei tarvitse hävetä. Minullekin on käynyt usein niin, ja yleensä alan vain nauramaan itselleni. Se ei siis ole vakavaa.

Lantiohuiveja löytyy paljon erilaisia eri värisistä kankaista ja materiaaleista valmistettuna ja eri tavoin koristeltuina. Niissä voi olla esimerkiksi kolikoita, isoja tai pieniä paljetteja, eri kokoisia helmiä, nauhoja ja strasseja tai useita noita yhdisteltyinä. Jossakin voi olla pitsikirjailua tai virkattuja kohtia, tai ne kokonaan virkattuja ja verkkomaisia. Huiveja on olemassa myös eri muotoisia. Usein ne ovat kolmion mallisia tai osittainen leveneviä ja pyöreämpiä reunoista tai suorakaiteen mallisia. Myös leveys vaihtelee kapeasta leveään tai joskus huivin tilalla voi olla vaikka koru. Toki ohut koru ei anna tukea tanssia asennon ylläpitoon, mutta näyttää kauniilta.

Huivien materiaali ja koristelu voi vaikuttaa niiden ominaisuuksiin käytössä. Helmihapsut tekevät huivista painavamman kuin paljeteilla koristeltu huivi on. Samettinen huivi lämmittää mukavasti talvella, kun taas verkkomainen on vilpoisampi kesän helteillä (vuodenaikahan ei estä tanssimasta 😉). Kolikkokoristeiset huivit kilisevät, ja niistä kuuluu kovin ääni liikkuessa. Joitakin tuo ääni häiritsee tanssisalilla, mutta minua ei. Minusta jokainen saa käyttää mieleistä huivia tanssitunnilla, ja en ole koskaan kieltänyt ketään käyttämästä tietynlaista huivia tanssiessa.

Minusta yksi huomioin arvoinen asia uutta huivia hankkiessa, on huomioida sen valmistamisen eettisyys ja mistä huivi on peräisin. Onko huivi hyvin halpa Epaysta ja luultavasti tehty jossain kiinalaisessa tms. hikipajassa vai onko huivin valmistaja saanut korvauksen työstään. Tunnustan, että minulta löytyy molemmilla historialla olevia huiveja, mutta uutta huivia hankkiessa tutustun ennemmin eettisempään valikoimaan. Huivin alkuperää pohtiessa suosittelen lukemaan Studio Hennan blogista mielenkiintoisen tekstin, mistä hänelle tulevat huivit tulevat. Blogi (ja verkkokauppa!) löytyvät:  https://www.studiohenna.fi/portal/fi/blogi/ .

Mistä niitä huiveja löytyy? Käytettyjä huiveja voi ostaa toisilta harrastajilta, opettajilta tai hyvällä tuurilla voit löytää ihan tavalliselta kirppikseltä. Suomesta löytyy tanssitarvikeliikkeitä, jotka ovat erikoistuneet itämaisen tanssin tarvikkeisiin. Tällaisia kauppoja ovat muun muassa Studio Henna, DumTek, Zarifet ja Asad Shop.

Olen kuullut, että monelle muullekin kuin vain minulle on käynyt niin, että ensin oli yksi huivi väriä x. Sen käyttöön oli kiva saada vaihtelua, niin tuli hankittua toinen väriä y. Sitten olikin kiva saada helmillä koristeltu huivi kolikkohuivin lisäksi ja helteille verkkohuivi. Sitten niitä upeita, erilaisia huiveja alkoi vain kävellä minua vastaan, ja pakkohan niille oli antaa koti omasta laatikosta..

Uskallatko tunnustaa montako lantiohuivia sinulta löytyy?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s