7. Jalka paketissa – tanssijan painajainen

Kuten moni jo tietääkin, minun kesä alkoi jalka paketissa, kun onnistuin hankkimaan itselleni rasitusmurtuman oikean jalan jalkapöytään. Juoksukoulun aloituskerralla jalkaterä pääsi nitkahtamaan sivulle, kun tien reunassa olleita irtokiviä pyörähti jalan alta. Se oli viimeinen niitti jalalle. Oli pakko levätä ja lisätä kalsiumtabletit ruokavalioon (hyvä olla jälkiviisas tämän asian suhteen).

Tuon tapaturman jälkeen sain vedettyä touko tiivarin kehonhuollon kurssin, mutta muuten keskityin kesällä jalan paranteluun. Tämä kerrasta pysähtyminen oli henkisesti tosi vaikeaa. Jouduin perumaan itämaisen tanssin kesäkurssin ja vielä elokuulle suunnitellun tiivarin, mutta onneksi yhteistyökumppani on ollut ihanan tsemppaava, ja toivottavasti saamme nämä tanssikurssit toteutumaan jalan parantumisen jälkeen. Iso kiitos Studio Tempon Sirpalle! ❤

Jotenkin tuon hiljaisen ja masentavan kauden aikana teki mieli jättää kaikki tanssijutut tauolle. Tanssiystävä ja kollega Elina kuitenkin ehdotti, että tekisin tanssin tuolitasolle tai lattialle. Tämä idea alkoi kyteä ja syntyi osittain koreografioitu tanssi upeaan Misirlou (Mosavo) kappaleeseen.  Tässä tanssissa pehmeät käsiliikkeet olivat pääosassa, mutta floorwork toi lisämaustetta. Minulla ei ole aikaisemmin ollut kovin suurta intohimoa floorwork-osuuksiin, mutta nyt tämä tuli luonnostaan mukaan tanssiin. Tanssi sisälsi myös improvisaatio-osuuksia antamaan ilmaisunvapautta hetken fiilikseen. Esitin tanssin 19.6. Pikku Egyptin itämaisessa naisten illassa. Voit katsoa videoklipin tanssista Instagrammista tai facebookista.

Lähes aina, jos olen onnistunut kompuroimaan, liukastumaan tms., ensimmäisenä ajatuksena on ollut, että toivottavasti jaloille ei sattunut mitään. Jalat ovat tärkeässä osassa (itämaisessa) tanssissa, kun niiden avulla saadaan voimaa liikkeisiin ja liikutaan tilassa. Itämaisessa tanssissa jalat ovat osana monien kehonliikkeiden teossa antaen voimaa ja tukea, ja niiden kautta ikään kuin juurrutaan maahan. Esimerkiksi vaikka lantioväristelyissä lantion liike ja hallinta on pääosassa, niin jalat ovat mukana ja antavat tuen maasta. Itse ainakin koen väristelyjen muodostamisen helpommaksi, jos jalat ovat tukevasti lattian pinnassa. Liukkaalla lattialla tuo tuen saaminen on vaikeampaa, koska jalat lipsuvat helpommin ja liike-energia karkaa muualle kuin mihin on tarkoitus. Tietysti lantioväristelyjä voi tehdä mm. floorworkinäkin, jolloin lantion alue (+vatsa-pakarat) ovat aktiiviset liikkeen muodostamisessa, mutta jalat antavat tuen ja jalkojen ojennukset viimeistelevät liikkeet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s