6. Väärät langat ja pistoja sormissa

Kun päässä pyörii liikaa kaikenlaista ja olo on levoton, niin mitäpä silloin päätin tehdä, no tietysti alkaa ompeluhommiin! Aikani tanssipukujani ja kankaita tuijotettuani, päätin, että teen pienet korjaukset yhden puvun hakasiin. Sittenhän homma lähti käsistä ja iltaa myöten tuli istuttua ompelukoneen ääressä saaden aikaiseksi omituisia kangaspaloja väärän värisillä langoilla.

Elikkäs tarinan alkuun. Minulla on yksi vihreä estraditanssipuku, jonka yläosan kupit ovat hieman hassun malliset. Tovin pohdittuani irrotin olkaimet liiviosasta, jos se toimisi paremmin halterneck-tyylisenä. Puvun alaosa on ihanan hulmuava, mutta ainoa miinus on, ettei puvulle ole olemassa lantiovyötä tai koristelua vyötäröllä. Olen kokeillut useita eri lantiovöitä ja paljon erilaisia kankaita, mutta sopivaa ei ole löytynyt. Erään kerran ostin kangaskaupasta palan vaaleanvihreää sifonkia ajatuksella, että jos se vaikka piristäisi asua. Sifonkihan on tunnetusti liukasta, helposti purkautuvaa, kaikki rypyt ja virheet näkyvät siinä eli siis just paras materiaali tällaiselle aloittelijalle.

Ährättyäni ensin uuden hakasen kiinnityksen ja nepparin parissa ja saatuani varmaan miljoona neulanpistoa sormiin, pääsin vihdoin peilin ääreen mallailemaan sifonkikangasta puvun yläosaan ja lantiolle. Tuumasta tekoihin ja leikkasin kapeat palat kankaasta yläosaa varten. Kankaan reuna alkoi heti purkautua, joten päätin päärmätä ne. Tässä vaiheessa kerrottakoon, etten ole käyttänyt ompelukonettani toviin ja en ole kovin hyvä käyttämään sitä, saatikka tunne sen toimintoja.

Aloitin alalangan puolaamisen, ja toisella kertaa se onnistuikin. Ensimmäisellä kerralla siitä tuli liian löysä ja sain langan jotenkin solmuun. Testasin ompeleen sifonkitilkulle, kaikki toimi ompelukoneessa nyt hyvin ja jälki oli siistiä. Ei kun vaan eka sifonkipalojen ompeluun! Ensimmäisen sentin kohdalla sain kankaan koneen sisälle jumiin ja ompeleen myttyyn. Onneksi palassa oli ekstrapituutta, joten näppäränä leikkasin epäonnisen kohdan pois, ja aloitin alusta. Nyt sain kuin sainkin ommeltua kankaan reunan koko pituudelta. Tässä vaiheessa ilo vaihtui pariksi kirosanaksi, kun tajusin, että minulla oli väärä lanka koneessa. Ylälanka oli vaaleanvihreää samassa sävyssä kankaan kanssa, mutta alalanka oli tumman vihreää. Tietysti olin ommellut niin päin, että tumma lanka oli kankaan oikealla puolella. Ajattelin, että tämä on testi, joten ompelin toisesta kangaspalasta identtisen. Lopulta minulla oli kaksi samanlaista, hieman rumaa kangaspalaa. Mallailin näitä paloja pukuun, ja nyt puvun yläosa näytti entistä oudommalta. Takaisin lähtöruutuun! Paitsi, että nyt oli hakaset korjattuina, mutta olkaimet irti. Takaisin siis suunnittelun ääreen, ja uutta visiota paperille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s