5. Tanssihaaste

Inspiraatiosta koreografiasta -blogitekstin julkaisun jälkeen (teksti nro 3) jäin pohtimaan tietty sitä streetshaabin tanssimista. Kyseinen itämaisen tanssin tyyli ei ole todellakaan vahvuuteni, mutta eipä sitä mitään uutta opi, jos ei harjoittele. Heittäytyminen ja asenteen kaivaminen esille on ollut haastavaa minulle, koska usein pieni kriitikko pääni sisällä haluaa kontrolloida tekemisiäni. Noh, ilmeisesti päätin haastaan itseni, koska ajatus tanssista ei jättänyt minua rauhaan. Yritin etsiä jotain kivaa, kyseistä musiikkilajia edustavaa kappaletta, mutta just sillä hetkellä sytyttävää kappaletta ei tullut vastaan. Onneksi samoihin aikoihin törmäsin Shiran nettisivuilla englanninkieliseen käännökseen eräästä kappaleesta, jota olinkin kuunnellut muutama päivä takaperin. Oli siis aika palata takaisin päin etsimään kappale uudelleen kuunteluun.

Lyriikat ja kappaleen kuunteleminen sai jalat vipattamaan ja mielikuvituksen liikkeelle, en siis ollut nähnyt kappaleen musiikkivideoita ennen oman koreografian valmistumista. Muutenkin koreografiaa työstäessä tykkään kuunnella musiikkia nonstoppina, ja mieluiten niin, etten ole katsonut kenenkään musiikki/tanssivideoita samaan aikaan, jotta se ei nitistä omaa luovuttaa ja ettei matkimisesta voisi syyttää.

Pian alkufiilistelyn jälkeen olikin jo ideoita mielessä, joista pääsin rakentamaan koreografiaa. Kappaleen lyriikat antoivat lisäpotkua tanssin punaiselle langalle, ja pohdinkin kuinka kuvastaa tiettyä asiaa, kuten sytkäriä, ilman että se on liian kirjaimellinen, mutta siten että liike tukee tarinaa ja päinvastoin.

Nyt kevätkaudella tanssituntieni teemana oli rumpusoolo, joka oli jo ehditty työstämään lävitse. Olikin siis oivallinen hetki ottaa tämä streetshaabi mukaan loppukauden tuntien teemaksi. Pääsinkin siis heti tuoreeltaan jakamaan tämän hauskan kappaleen ja tanssin suoraan oppilailleni. Hauskaa meillä ainakin on ollut tanssitunneilla käydessämme läpi tarinaa ja tanssia. Ensi viikolla saadaankin viimeisteltyä tanssi tanssitunnilla. Loppujen lopuksi tästä koreografiasta muodostui ”tyttöjen ilta ulkona”. Toivottavasti pääsemme esittämään sen joskus jonnekin, kun korona-tilanne helpottuu.

Kannatti siis haastaa itsensä. Eihän tuo koreografia ole nyt mikään upein ja mahtavin, mutta ainakin hauska sitä on ollut tehdä ja tanssia. Kaikenlaista se kevätaurinko saa aikaiseksi. Arvasiko kukaan jo mistä kappaleesta on kenties kyse? Viiden pisteen vihje: julkaistu vuonna 2020. Kolmen pisteen vihje: kyseessä on egyptiläinen miesartisti. Yhden pisteen vihje: sydän lyö.

Uskalla sinäkin haastaa itsesi tekemään tai tanssimaan jotain itsellesi uutta asiaa! Halutessasi voit vaikka julkaista siitä kuvan tai videoklipin instagrammissa tai facebookissa, tägää minut, niin minäkin pääsen näkemään sen (@piaradance ). Sitä ei aina tiedä, millainen luovuus ja rohkeus itsestään voi tulla esiin. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s