4. Uusi esiintymisasu ja ompelutaidot

Uuden esiintymisasun löytämiseen sisältyy paljon iloa, varsinkin jos tekee edullisen ja laadukkaan second-hand löydön. Joskus olen tuntenut vähän tuskaakin, jos pukua pitäisi hieman muokata paremmin istuvaksi. Haaveilen kyllä suoraan omille mitoille teetetystä designerpuvusta, ja ehkä jonain päivänä raaskin ostaa sellaisen. Nyt täytyy vaan tyytyä kuolaamaan mm. Eman Zakin, PolinaDCD:n ja Amalia designin pukuja verkkokaupoissa.

Enimmäkseen olen keskittynyt käytettyjen pukujen hankkimiseen, koska se on kukkaroystävällisempi vaihtoehto, ja hyväkuntoisia, käytettyjä pukuja on hyvin liikkeellä Suomessa. Minusta on myös ihana kuulla, jos puvulla on tarina, mistä se on ja millaisissa tilaisuuksissa sille on ollut käyttöä. Tällöin puku tuntuu persoonallisemmalta, ja on kiva, että sen tarina jatkuu oman tanssipolun mukana.

Löysin vähän aikaa sitten aivan upean aarteen. Eräs tanssiystävä toi käytettyjä tanssipukuja näytille tanssisalille. Siellä sitten lattialla kimalsi vaaleansininen, laadukas, ihka egyptiläinen samettipuku. Tietysti kiiltävä sametti herätti heti kiinnostukseni (kyllä minusta on tullut harakka), sillä eihän minulla ollut tarkoitusta ostaa uutta pukua… Puku kaipasi pientä muokkaamista, joten tanssiystäväni lupasi auttaa asian kanssa. Ihana kun voi luottaa aarteet taidokkaisiin käsiin. Ompelutaitoiset tanssiystävät ovat kyllä ihan parhautta! Kiitos teille, varmasti tunnistatte itsenne ❤

Itsehän en tunnetusti ole se taitavin ompelija tai edes lähelläkään sitä, vaikka kiinnosta olisikin oppia ompelemaan. Esimerkiksi kerran näytöstä edeltävänä päivänä korjailin saidimekon helman koristeita puvun ollessa päälläni. Taito oli niin suuri, että ompelin puvun helman kiinni alla olevan housun lahkeeseen. Ei olisi tarvinnut ainakaan pelätä koristeiden tippumista tai halkion nousemista, mutta pakkohan se viritelmä oli purkaa. Tästä tarinasta on riittänyt hupia yhdelle jos toisellekin kertaa. Ps. puvun väri oli keltainen ja koristeet kultaisia, saatte nyt värimaailman kohdilleen mielikuvaanne. Tästä syystä en uskalla itse korjailla parhaimpia pukuja vaan ennemmin harjoittelen taitojani hieman helpompien kohteiden kanssa.

Onko teille koskaan sattunut jotain hauskaa sattumusta esiintymisasujen kanssa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s